Räkcheesecake
250 g kavring
75 g smör
Fyllning:
400 g creme cheese
2 dl créme fraiche
2 hårdkokta ägg
1 dl riven Västerbottensost el annan smakrik hårdost
250 g skalade räckor, hackade i mindre bitar ( kan bytas ut mot gravad lax, el så hälften av lax o räkor)
½ rödlök
1-2 msk hackad dill
salt och peppar
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Blanda smör och bröd. Tryck ut det i en form.
Finhacka räkorna, löken, äggen och dillen.
Blanda creme cheese och riven Västerbottensost med créme fraichen.
Rör i räkor, lök och dill. Smaka av med salt och peppar.
Smält gelatinbladen i lite grädde.Rör ner i räkblandningen..
Bred röran över bottnen och jämna till ytan. Blir godare om den står några timmar i kylen innan severing.
Garnera med räkor, rom, citronbitar och dill.
Går även att göra i mindre portionsformar! Jag använde siliconformar.