Purjolöksgratäng

 
Till dagens lunchdejt hade jag gjort en liten kylskåpsrensning.
Resultatet blev en purjolöksgratäng med champinjoner.
Ugnsbakad blomkål och oxfile provencale till det.
 
PURJOLÖKSGRATÄNG  4 port
2 purjolökar
4-5 färska champinjoner
2 msk olivolja
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl riven smakrik ost
salt o peppar
basilika
Snitta och skölj purjolökarna noga
Dela purjolöken i bitar (använd det ljusa delen)
Hacka champinjonerna.
Lägg purjon o svamparna i en ugnsform
Häll över oljan och rör om, oljan gör att purjolöken mjuknar lite
Blanda creme fraiche med den rivna osten häll i formen
In i ugnen, 200grader i 20-30 min
Toppa med basilika
Salta lite och dra några drag med pepparkvarnen
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: