Laxnuggets med dip
4 port
Ugn 175 grader
- 4 portionsbitar laxfilé
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 4 msk ströbröd el Panko
- 2 msk sesamfrön, vita och svarta
- 2 msk olja + en klick smör
Dela laxen i kuber.Salta och peppra bitarna.
Häll ströbröd/Panko och sesamfrön på en tallrik. Vänd laxbitarna i ströbrödsblandningen så att det täcker bitarna. Bryn dem i olja och smör i en stekpanna tills de får fin färg.
Trä nuggetsarna på spett för trevligare servering
Lägg laxbitarna i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
Sojadip
- Blanda saften från 1 lime
- 3 msk japansk soja
- 1/2 msk honung.
-
- Jag serverade laxen med ris, biff med purjolök , vårrullar och Sötsursås .
-
ENKEL SÖTSURSÅS4 port1,5 dl socker4 msk ketchup1 dl vitvinsvinäger1,5 dl vatten1 msk soja (kikomans)ev lite ljus maizenaredningBlanda alla ingredienser i en grytaKoka upp under omrörningBlanda ner ev maizenaredningHacka ner 1/2 tomat - Kram//Erica