Mac'n Cheese
Läste att denna Amerikanska paradrätt skulle vara så gott till grillat.
Och det var riktigt gott till kött.
Även en toppenrätt om man får över makaroner.
Mac 'n' cheese
- 6 port
- 450 gram makaroner
- 2 msk salt, till pastavattnet
- 40 gram smör
- 4 klyfta(or) vitlök
- 1 msk majsstärkelse
- 4 dl mjölk
- 1 st lagerblad
- 1 dl vispgrädde
- 150 gram ost, riven
- 0,5 krm muskot, riven
- 1 tsk worcestersås
- 10 gram smör, till formen
- 1 dl ströbröd
- tabasco, ev. till servering
- 1. Sätt ugnen på 250°.
- 2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
- 3. Smält smöret i en kastrull.
- 4. Skiva vitlöken tunt och lägg i kastrullen med smöret. Låt den stekas mjuk i cirka 4 minuter på medelvärme.
- 5. Lägg i majsstärkelse och rör om. Häll på mjölk, lagerblad och grädde. Låt det koka upp.
- 6. Ta av från värmen och rör ner ost (spara lite till att toppa med), muskot och worcestershiresås.
- 7. Rör i makaronerna.
- 8. Smörj en ugnsfast form med smör. Häll ner makaronerna i formen. Strö över ströbröd och lite ost. Grädda i 5 minuter på grill i ugnen.
Recept från Tasteline
Kram//Erica