Äppelkonfityr med crunch
Äppelkonfityr med crunch , enkel efterrätt med krångligt namn.
Hade ju tidigare i höst gjort äppelmarmelad /äppelkompott/äppelmos med pistagenötter.
Så denna äppelmos blev bas i denna efterrätt.
Crunchet är en grovt smulad kaka blandad med kanel, vispad grädde på toppen, taadaa, en efterrätt!!
Äppelmarmelad med pistage
6-10 st äpplen ( beror ju på hur storaväpplen du har)
vatten
lite citronsaft
1-1 1/2 dl syltsocker
1 dl pistage
Skala och tärna äpplena och lägg i kastrullen tillsammans med vatten och citronsaft.
Koka tills äppelbitarna blir mjuka och börjar bli mos.
( jag mosade inte äpplena helt, gillar lite bitar i mitt äppelmos)
Sila moset i ett durkslag( spara äppelsaften)
Stoppa tillbaka äppelmoset i kastrullen med sockret.
Koka några minuter under omrörning. Smaka av så du får marmeladen så söt du vill.
Ta kastrullen från spisplattan.
Hacka pistagenötterna, rör ner nötterna i den färdiga marmeladen.
Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar.