Äppelkonfityr med crunch
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_5382_5db2b2d89606ee4d0c7effe2.jpg)
Äppelkonfityr med crunch , enkel efterrätt med krångligt namn.
Hade ju tidigare i höst gjort äppelmarmelad /äppelkompott/äppelmos med pistagenötter.
Så denna äppelmos blev bas i denna efterrätt.
Crunchet är en grovt smulad kaka blandad med kanel, vispad grädde på toppen, taadaa, en efterrätt!!
Äppelmarmelad med pistage
6-10 st äpplen ( beror ju på hur storaväpplen du har)
vatten
lite citronsaft
1-1 1/2 dl syltsocker
1 dl pistage
Skala och tärna äpplena och lägg i kastrullen tillsammans med vatten och citronsaft.
Koka tills äppelbitarna blir mjuka och börjar bli mos.
( jag mosade inte äpplena helt, gillar lite bitar i mitt äppelmos)
Sila moset i ett durkslag( spara äppelsaften)
Stoppa tillbaka äppelmoset i kastrullen med sockret.
Koka några minuter under omrörning. Smaka av så du får marmeladen så söt du vill.
Ta kastrullen från spisplattan.
Hacka pistagenötterna, rör ner nötterna i den färdiga marmeladen.
Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/36af3247-da02-439e-8fcb-1ce6bfe9b048-27638-00001a2530d18b98_5db2b480ddf2b3084ea61bac.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_5380_5db2b4972a6b22b21dcc79d7.jpg)