Citronkaka med blå vallmo
Gjorde några döskallesockerkakor.
Denna är Citronkaka med blå vallmo och glasyr
- 125 g rumsvarmt smör
- 1 msk finrivet citronskal
- 3 dl socker
- 3 ägg
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 dl filmjölk (3 %)
- 3 msk färskpressad citronjuice
- 3 msk blå vallmofrön
- smör till formen
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en form, ca 2 liter.
Vispa smör, citronskal och socker poröst i en bunke med elvisp. Vispa ner 1 ägg åt gången.
Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke.
Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner filmjölk, citronjuice och vallmofrön. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, kontrollera med sticka. Låt vila 5 minuter i formen innan den stjälps upp. Låt svalna.
Glasyr: smält smör
florsocker
äggula
strössel
Kram//Erica