Kroppkakor / Gnocchi /Potatisburgare
För några dagar sen åt vi korv i ugn och mos.Jaa moset var hemmagjort.
Jag brukar göra lite extra mos för jag gillar kroppkakor/gnocchi .
Här kommer ni att få tips på vad överblivet mos kan bli.
Småa Kroppkakor /Gnocchi
kallt mos
1/2 fint riven gul lök
1 ägg
mjöl
salt/ vitpeppar
Blanda moset med riven lök och ägg.
Blanda i mjöl tills du kan rulla en smal rulle av moset.
Skär små bitar och om man vill, dra bitarna mot baksidan av en gaffel.
Koka i saltat vatten, koka typ 1-2 min när dom flytor upp till ytan.
Serveras direkt med stekt bacon, smör och lingonsylt. ( småkroppkakor)
Rätt nr 2:
Gnocchi med smörstekta kantareller och brynt smör.
Stek gnocchin i smör direkt efter dom är kokta.
Stek kantarellerna med en finhackad gul lök. Salta och peppra.
I med en stor klick smör.
Blanda med gnocchi.
Servera
Rätt nr3
Koka en god tomatsås med lök och vitlök.
Blanda ner smörstekta gnocchisar.
Rätt nr4.
Blanda det kalla moset med ägg och 1/2 riven lök, salt, vitpeppar, rör i mjöl till en fast smet som du kan rulla till en tjock rulle.
Skär rullen i cm tjocka skivor och stek skivorna på båda sidor i smör.
Gott med stekt bacon till.
Kram//Erica