Kroppkakor / Gnocchi /Potatisburgare
För några dagar sen åt vi korv i ugn och mos.Jaa moset var hemmagjort.
Jag brukar göra lite extra mos för jag gillar kroppkakor/gnocchi .
Här kommer ni att få tips på vad överblivet mos kan bli.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_5697_5db758952a6b220b3bbd1b89.jpg)
Småa Kroppkakor /Gnocchi
kallt mos
1/2 fint riven gul lök
1 ägg
mjöl
salt/ vitpeppar
Blanda moset med riven lök och ägg.
Blanda i mjöl tills du kan rulla en smal rulle av moset.
Skär små bitar och om man vill, dra bitarna mot baksidan av en gaffel.
Koka i saltat vatten, koka typ 1-2 min när dom flytor upp till ytan.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_5690_5db75a959606ee42d7ed4464.jpg)
Serveras direkt med stekt bacon, smör och lingonsylt. ( småkroppkakor)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_5699_5db75aacddf2b37300c5636b.jpg)
Rätt nr 2:
Gnocchi med smörstekta kantareller och brynt smör.
Stek gnocchin i smör direkt efter dom är kokta.
Stek kantarellerna med en finhackad gul lök. Salta och peppra.
I med en stor klick smör.
Blanda med gnocchi.
Servera
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_5786_5db75b17ddf2b372b4294526.jpg)
Rätt nr3
Koka en god tomatsås med lök och vitlök.
Blanda ner smörstekta gnocchisar.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_5793_5db75c4dddf2b3730c4ed50c.jpg)
Rätt nr4.
Blanda det kalla moset med ägg och 1/2 riven lök, salt, vitpeppar, rör i mjöl till en fast smet som du kan rulla till en tjock rulle.
Skär rullen i cm tjocka skivor och stek skivorna på båda sidor i smör.
Gott med stekt bacon till.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/a470f322-d528-4d1b-9893-87f8ec944ee7-29842-00001bcc3a5d6227_5db75cc5e087c371d05b8cc7.jpg)
Kram//Erica