Choklad & Mandelblommor

 
Denna kaka är en testkaka, fick över lite mördeg när jag bakade leopardkakorna. 
Kavlade degen och tog ut små blommor som jag la i en minimuffinsform.
Så rev jag mandelmassa, blandade med ägg, kakao lite florsocker, ja en mazarinsmet med kakao i.
Gräddade dessa skapelser och gjorde en chokladsmet med lite grädde och mörkchoklad.
Mums.
 
 
 
100gram rumstempererat smör
1 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
1/2 tsk bakpulver 
1/2 tsk salt 
3 1/2dl vetemjöl 
kakao
Blanda samman alla ingredienser och slå in den i plast och låt vila i kyl ca 30 min.
Jag delade ju degen i två delar och har en vit och en del blandad med kakao. Sen blandar jag dessa så vid utkavling blir den marmorerad.
 
Mazarinfyllning: 
  • 100g mandelmassa, riven
  • 50 g smör rumstempererat
  • 1 ägg 
  • kakao
  • Rör ihop till en slät smet.
Kavla ut mördegen och ta ut blommor som du ställer i en minimuffinsform.
Fyll blomman med mazarinfyllningen.
Grädda i 200 grader, mitt i ugnen ca 12-15 min
Ungefär så här gjorde jag.
Toppade blomman med en klick chokladganache.
 
Kram//Erica 

Kommentera här: