Choklad & Mandelblommor
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_7506_5e8462802a6b22a6679da125.jpg)
Denna kaka är en testkaka, fick över lite mördeg när jag bakade leopardkakorna.
Kavlade degen och tog ut små blommor som jag la i en minimuffinsform.
Så rev jag mandelmassa, blandade med ägg, kakao lite florsocker, ja en mazarinsmet med kakao i.
Gräddade dessa skapelser och gjorde en chokladsmet med lite grädde och mörkchoklad.
Mums.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_7469_5e8462adddf2b316e7fe73aa.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_7470_5e8462c9e087c31a05f20479.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_7508_5e8462eee087c31a54bd4724.jpg)
100gram rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 1/2dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 1/2dl vetemjöl
kakao
Blanda samman alla ingredienser och slå in den i plast och låt vila i kyl ca 30 min.
Jag delade ju degen i två delar och har en vit och en del blandad med kakao. Sen blandar jag dessa så vid utkavling blir den marmorerad.
Mazarinfyllning:
- 100g mandelmassa, riven
- 50 g smör rumstempererat
- 1 ägg
- kakao
- Rör ihop till en slät smet.
Fyll blomman med mazarinfyllningen.
Grädda i 200 grader, mitt i ugnen ca 12-15 min
Ungefär så här gjorde jag.
Toppade blomman med en klick chokladganache.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_7492_5e84663e2a6b22a6b4144cc4.jpg)