Lövbiff Teriyaki
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/b5a845f2-fee4-46f1-ac7b-f8f75e88f145_5ea09e8ce087c363110d8503.jpg)
När man bara är två i hushållet räcker ett paket lövbiff till att göra många olika rätter.
Idag till miggag testade jag att göra en Lövbiff Teriyaki.
Lövbiff Teriyaki
4 port
ca 500 g strimlad lövbiff
smör el olja att steka i
ev skivade champinjoner
Teriyaki: 1 vitlöksklyfta, riven
1 msk färsk riven ingefära
1 dl japansk soja
1 dl vatten
1/2 dl honung
2 tsk majsstärkelse
Börja med Teriyakin
Skala och riv vitlöken och ingefäran.
Blanda alla ingredienser i en rymlig kastrull ( köttet ska rymmas när det är stekt)
Koka såsen några minuter under omrörning, den ska ju bli lite tjockare.
Köttet: strimla lövbiffen i tunna strimlor, skiva färska champinjoner, stek i het stekpanna tills köttet fått färg, häll över i kastrullen/såsen.
Servera med ris, sesamfrön och Veckosallad .
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_8038_5ea0a31ce087c3636cd9f527.jpg)