After eight Tryffel

Vi brukar köpa eller så får man en låda After eight till jul. Och ofta bförblir den oöppnad eller så finns det massor med 'kakor' kvar så här års.
Så nu tänkte jag att till Alla Hjärtansdag ska jag göra Tryfflar i små hjärtformar.
Blev riktigt söta och goda.
Har man nu en pralinform kan man ju göra dom i en sån, frysa, ploppa ur dom och doppa i smält choklad.
 
 
 
 After eight Tryffel
 

1 dl vispgrädde
10 After Eight-plattor

200 g mörk choklad av god kvalitet 
2 tsk smör

 


1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Fyll i hjärtformade ischokladformar.  Jag fyllde chokladkrämen i en engångsspritspåse' gick smidigt fylla formarna då. Ställ i kylen så stelnar de snabbare.

 

Kram//Erica

Kommentera här: