Krämig Kycklingpasta

 
Jag kastar sällan mat, utan försöker skapa nya måltider av det vi har i kyl och frys.
Nu har det varit jul och lite födelsedagar så mycke mat har handlats och en hel del små pytsar har stoppats i frys.
Så nu har jag bestämt att jag ska laga mat från kyl/frys. 
Först ut blev en
 
Krämig Kycklingpasta.
 
4 port
 
1-2 kycklingfiléer
1 gul lök
ca 10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 (röd) paprika
olivolja och chiliolja
1 buljongtärning, kyckling
1 dl vitt vin
100 g philadelfiaost, hade med grillade paprika smak
grädde
fint riven parmesan
2-3 port kokt valfri pasta
fryst broccoli
krasse
 
Koka pastan aldente, låt broccolin koka med pastan de sista 4 minuterna.
Låt rinna av i ett durkslag, men spara lite pasta vatten.
 
Stek finhackad lök, purjolök, paprika vitlök och kyckling skuren i ca 1x1 cm stora bitar, i oljorna.
I med buljongtärning och vin.
Koka upp och tillsätt Philadelfiaosten och grädden.
Koka upp, smaka av, krydda tills smaken passar er.
Rör ner broccolin och pastan, blanda runt, späd med pastavattnet om kycklingpastan är för tjock
I med parmesan, toppa med krasse!
Servera på dirren
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Ajli Müller:

skriven

det ser supergott ut :) Men undrar hur du använder tagine i receptet, det framgår inte riktigt, gör du grönsakerna i den..?

Svar: Min 'tagine' är väldigt liten. Jah köpte den på Tradera där den var märkt som vitlök/lökgömma. Jag köpte den för färgen och märket Gerbera.Så jag har bara haft den som serveringskärl, även köksprydnaf o godisgömma.
Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: