Raberberketchup
Jag försöker testa göra olika saker av rabarber, tycker så mycke om den.
Och i år hade jag fått en hel del.
Så här blev att koka en ketchup, och den blev riktigt god och smakrik.
Rabarberketchup
300 g rabarber
5 dl socker
5 st kryddnejlikor
5 st svartpepparkorn
1-2 lagerblad
1/2 finhackad gul lök
Koka allt i ca 15 min.
Sila och ta bort kryddorna (Spara vätskan).
Mixa rabarbermoset med en stavmixer, späd med vätskan, ca 2 dl och tillsätt ca 1/2 dl japansk soja (jag hade kinesisk soja).
Häll upp i rena burkar.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/fe678159-0086-4acb-a513-cfe2af87e4a6_5f1f12cf9606ee17cc7bb690.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_9093_5f1f12f82a6b229169d489e7.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/6885d7ff-16b0-4679-b8b9-fc2aac47b53a_5f1f1337e087c337f2b865f9.jpg)
Kram//Erica