Laxgratäng med champinjonkräm och rom

 
Igår blev vi bjudna på middag, svärmor fixade gratängen.
Vi har brukat göra denna rätt med hel laxfile, men igår var den gjord på mindre laxtärningar el strimlad. Men den var lika god.
Champinjonkrämen kan man köpa i en liten burk el så mixar man färska champinjoner själv.
Personligen gillar jag den småkornig rommen som finns att köpa istället för stenbitsrom.
(Kalixlöjrommen använder jag inte, den äer jag som den är)
Men allt är ju en smaksak.
 
Laxgratäng med rom och champinjonkräm
4 port
 
 
ca 1 kg laxfile, skinn & benfri
8 färska champinjoner el 1 burk färdig champinjoncreme
1 burk rom, småkornig el stenbitsrom
3 dl grädde
salt
 
lägg den skinn och benfria laxfileen el laxstrimlorna/kuberna i en ugnsform
salta laxen
kör de färska champinjonerna till en crem i matberedaren (kör med knivarna)
blanda cremen,rommen och grädden och fördela över laxen
gratinera i ugnen,175-200 grader i ca 20 min
servera ris och grönsaker till
 
Kram//Erica

Kommentera här: