Rabarbercurd /Rubarbcurd

Nu är det rabarbertider även här i norr. 
Jag försöker skörda innan rabarbern går i blom.
Mycke av rabarbern skalar jag och skär i cm långa bitar och fryser in för kommande kok.
Det är härligt mitt i kalla vintern ta fram en påse med rabarber och koka en kräm eller göra en paj.
Nu blev det en Rabarbercurd.
Sötsurt på samma gång.
Riktigt gott.
 
 
  • 1 rågad liter skivad rabarber
  • 2-3 dl vatten
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 50 g smör
Gör så här:
Koka rabarbern tillsammans med vatten tills rabarbern blivit mjuk och pressa sedan genom en finmaskig kökssil
.( spara rabarbersaften, jag kokade en rabarbersirap av den).
Purén som bildas blandas med ägg och socker i en kastrull och värms, utan att koka, tills den tjocknar.
Rör i smör och häll upp i en burk.
 
Rabarbersirap : reducera rabarbersaften, koka ihop med socker tills den blir simmig.
 
Kram//Erica

Kommentera här: