Dubbelmarinerad Fläskfile

 
Dubbelmarinerad Fläskfile
 
6-8 port
 
1 kg fläskfile
 
Marinad 1: 2 msk japansk soja
3 msk olivolja
1 msk hoisinsås
2 msk riven ingefära
1 krm salt
fint rivet skal av 1/2 citron 
 
Marinad 2: 1/2 dl vit balsamvinäger
3 msk vatten
1 1/2 dl neutral olja
2 msk ljus muscovadosocker 
1 tsk salt
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
 
Blanda marinad nr 1 i en plastpåse.
Putsa köttet och lägg ner köttet i marinaden.
Låt köttet ligga minst 3 timmar i marinaden, i kylen, helst över natten.
Vänd köttet några gånger.
Ta upp köttet från marinaden och torka av med hushållspapper.
Hetta upp olja i stekpannan och bryn köttet runt om.
Lägg köttet i en ugnssäker form.
Salta och peppra.
In med köttet i ugnen. 175 grader tills köttets innertemp är 70 grader.
Ta ut köttet från ugnen och låt vila övertäckt i ca  20 min.
Skiva köttet och lägg köttskivorna på en bädd av ruccolasallad, avokado och coctailtomater.
Vispa ihop marinad nr 2 och häll över kött och sallad.
Klicka på ruccolasmör.
toppa med citronskal och persilja.
 
Serverade kokta och uppstekta delikatesspotatisar.
 
 
 
Ruccolasmör
 
200 g rumsvarmt smör
1 dl ruccola 
3 msk persilja
rivet skal av 1/2 citron
Kör med en mixerstaven till ett krämigt smör.
 
 
Marinad nr2
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: