Dubbelmarinerad Fläskfile
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_8427_5ec2b8cd2a6b22b89a818aae.jpg)
Dubbelmarinerad Fläskfile
6-8 port
1 kg fläskfile
Marinad 1: 2 msk japansk soja
3 msk olivolja
1 msk hoisinsås
2 msk riven ingefära
1 krm salt
fint rivet skal av 1/2 citron
Marinad 2: 1/2 dl vit balsamvinäger
3 msk vatten
1 1/2 dl neutral olja
2 msk ljus muscovadosocker
1 tsk salt
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
Blanda marinad nr 1 i en plastpåse.
Putsa köttet och lägg ner köttet i marinaden.
Låt köttet ligga minst 3 timmar i marinaden, i kylen, helst över natten.
Vänd köttet några gånger.
Ta upp köttet från marinaden och torka av med hushållspapper.
Hetta upp olja i stekpannan och bryn köttet runt om.
Lägg köttet i en ugnssäker form.
Salta och peppra.
In med köttet i ugnen. 175 grader tills köttets innertemp är 70 grader.
Ta ut köttet från ugnen och låt vila övertäckt i ca 20 min.
Skiva köttet och lägg köttskivorna på en bädd av ruccolasallad, avokado och coctailtomater.
Vispa ihop marinad nr 2 och häll över kött och sallad.
Klicka på ruccolasmör.
toppa med citronskal och persilja.
Serverade kokta och uppstekta delikatesspotatisar.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_8434_5ec2bd312a6b22b877ceedba.jpg)
Ruccolasmör
200 g rumsvarmt smör
1 dl ruccola
3 msk persilja
rivet skal av 1/2 citron
Kör med en mixerstaven till ett krämigt smör.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_8432_5ec2bdb1ddf2b32300da3885.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_8429_5ec2bddbddf2b3063e5ef016.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_8387_5ec2bdfae087c316afdb6b39.jpg)
Marinad nr2
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_8422_5ec2be38e087c346487bb66f.jpg)