Pressgurka

 
 

PRESSGURKA
 
1 gurka
salt
 
Lag: 3 krm salt
2 msk ättiksprit
4 msk socker
1 dl vatten
persilja
 
Skiva gurkan tunt med osthyvel el mandolin.
Lägg gurkskivorna på en tallrik.
Strö över lite salt.
Lägg en tallrik och en tyngd på så att gurkorna pressas, ca 30 min.
Gör lagen. Rör så att socker och saltet löser sig.
Krama vätskan ur gurkskivorna.
Lägg gurkan i en burk och häll lagen över.
Strö på persilja.
Låt gurkan stå svalt minst 30 min innan den serveras.
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Anna:

skriven

Finns det något godare? Älskar pressgurka, odlar inläggningsgurka i hopp om att det ska gå vägen, använder du "vanlig" gurka? :D Mums

Svar: Älska pressgurka, gott till det mesta. Ja jag köper vanlig gurka i butik! Jag gör av 2 gurkor i taget, för den är försvinnande god. Ha en fin dag! Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: