Oxfile Provencale
OXFILE PROVENCALE
4 port
800 g putsad oxfilé
olja och smör till stekning
olja och smör till stekning
Vitlökssmör:
6 vitlöksklyftor
100 g mjukt smör
2 msk finhackad bladpersilja
worcestershiresås
salt och peppar
100 g mjukt smör
2 msk finhackad bladpersilja
worcestershiresås
salt och peppar
Sätt ugnen på 125°. Bryn oxfilén runtom i smör, salta och peppra. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i ugnen till en innertemperatur på 55°, det tar 20–25 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter före servering. Under tiden, skala och krossa 6 av vitlöksklyftorna.
Blanda med 100 g smör och 2 msk persilja. Smaka av med worcestershiresås, salt och peppra.
Sätt på grillelementet i ugnen. Skiva oxfilén och lägg upp på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra.
Fördela vitlökssmöret över köttet. Ställ in fatet under grillen ett par minuter så att smöret smälter ned över köttet.
Fördela vitlökssmöret över köttet. Ställ in fatet under grillen ett par minuter så att smöret smälter ned över köttet.
Kram//Erica