Lingoncurd
Har ju en hel del lingon i frysen som vi har plockat, hos oss går det inte så mycke lingonsylt.
Så nu testar jag lite nya användningsområden.
Har ju blivit några olika sorters kolor ( recept finns i tidigare blogginlägg).
Och nu testar jag Lingoncurd.
LINGONCURD
ca 5 dl
1 gelatinblad
400 g frysta lingon
270 g socker
5 äggulor
200 g rumsvarmt smör i tärningar
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min minst.
Tina lingonen och mixa dom till en puré med mixerstaven.
Lägg lingonpuren och sockret i en kastrull och värm till sockret smält.
Häll äggulorna i en bunke och vispaihop dom för hand.
Häll de varma lingonen över äggulorna( vill du ha en slät curd så häller du lingonen genom en sil över äggulorna).
Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning tills allt är ca 84 grader, eller tills du ser att det tjocknar.
Häll allt i bunken, tillsätt gelatinet och rör tills det är upplöst.
Tillsätt smöret lite i taget, rör tills kuberna smält.
Häll upp i burkar och förvara i kylen.
Håller minst en vecka.
Kram//Erica