Råbiff

Fick ett toppenerbjudande från våran Ica i byn, kunde köpa lokalproducerad färsk oxfile till bra pris.
Så då tänkte jag, Råbiff, en liten en på plockplanka.
Mums.
 
Råbiff
4 port
 
  • ca 250 g oxfilé
  • 1 schalottenlök
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
blandade sesamfrön
 
tryffelmajonäs
 
Jag frös in köttbiten över natten och skar sen oxfilén i tunna skivor med en vass kniv.
Sen hackade jag skivorna till må små bitar.
Så finhackade jag en lite charlottenlök, blandade ner lökhacket med köttet, olivolja lite salt och några varv med svartpepparkvarnen.
 
Lägg upp råbiffen, strö över sesamfrön.
Servera Tryffelmajonäs till ( blanda majonäs med några droppar tryffelolja)
 
Kram//Erica

Kommentera här: