Ricottagocchi med smörstekta kantareller
Jag förväller dom och fryser ner ca 1 dl i varje förpackning.
Idag blev jag sugen att laga något med kantareller till lunch, och när jag såg att förpackningen med ricottan i kylen hade kort datum var valet enkelt!
Ricottagnocchi med smörstekta kantareller.
Ost från Svedjan och Västerbottenost fick bli smaksättning.
Norrland möter Italien.
Ricottagnocchi med smörstekta kantareller
250g ricotta
200g vetemjöl + lite extra att mjöla med.
3 äggulor
50g finriven smakrik ost, jag hade Svedjans gårdsost och västerbottenost, parmesan passar också
Salt & peppar
lökpulver
Gör så här
1. Blanda ricotta, mjöl, äggulor, ost och kryddor i en bunke till en mjuk och lätt kladdig deg.
Knåda degen på lätt mjölat bord.
Dela degen i sex delar och rulla ut varje del till en smal orm.
Dela ormen i ca 1 1/2-2 cm långa bitar.
Dra varje bit på en gaffel så gnocchin blir randig.
Koka upp vatten och salt.
När vattnet kokar lägger du i ca 10-12 bitar i vattnet, när dom flyter upp är dom klara.
Håva upp dom och lägg ner ett nytt gäng i det kokande vattnet.
Finhacka charlottenlök och stek kantareller och löken i rikligt med smör. Salta och peppra med vitpeppar.
Häll ner gnocchi i stekpannan och stek dom tillsammans med svampen.
Ös upp på tallriken och strö över riven ost.
Kram//Erica