Inlagda Körsbärstomater

 
Jag är en älskare av picklade grönsaker, lök och nu även tomater.
Pizzasallad, vackosallad, picklad rödlök och squash är mina favoriter.
 
Inlagda körsbärstomater
 
1/2 kg körsbärstomater i blandade färger
 
Lag: 2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 msk svartpepparkorn
2 lagerblad
färsk rosmarin
 
Väl rengjorda burkar.
 
Koka samtliga ingredienserna till lagen i en gryta.
Rör tills sockret löst sig ordentligt.
Skölj tomaterna.
Lägg ner tomaterna i lagen och låt koka upp igen.
Häll tomaterna och den varma lagen i en burk.
Stäng locket och låt svalna.
Förvara i kylskåp.
 
Kram//Erica

Kommentera här: