Inlagda Körsbärstomater
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_9928_5f6e21a69606ee0386df989d.jpg)
Jag är en älskare av picklade grönsaker, lök och nu även tomater.
Pizzasallad, vackosallad, picklad rödlök och squash är mina favoriter.
Inlagda körsbärstomater
1/2 kg körsbärstomater i blandade färger
Lag: 2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 msk svartpepparkorn
2 lagerblad
färsk rosmarin
Väl rengjorda burkar.
Koka samtliga ingredienserna till lagen i en gryta.
Rör tills sockret löst sig ordentligt.
Skölj tomaterna.
Lägg ner tomaterna i lagen och låt koka upp igen.
Häll tomaterna och den varma lagen i en burk.
Stäng locket och låt svalna.
Förvara i kylskåp.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_9930_5f6e25d7e087c3713944cd87.jpg)