Spagettigratäng
Spagetti är svårt att koka exakt vad man äter upp, ofta blir det för mycke.
Då är denna rätt helt perfekt, och väldigt god.
Köttfärssås / köttfärsröra har jag typ alltid i frysen.
Så då är denna middagsrätt snabbt gjord.
Så då är denna middagsrätt snabbt gjord.
Gör en ostsås
Ostsås:
50 g smör
2-3 msk mjöl
3-4 dl gräddmjölk
salt/peppar
2 dl riven ost, jag hade Västerbottenost
Smält smöret till såsen i en kastrull. Ta från plattan och vispa i mjölet. Ha i mjölk, o grädde Tillbaks på plattan och rör hela tiden tills och låt den småputtra. Smaka av med salt och svartpeppar.Rör ner osten, ( spara lite till topping)rör till den smält.
Då monterar vi gratängen.
Bred ut köttfärssåsen/röran i botten av en ugnsform.
Gör spagettibon ( typ 6 st) och ställ på färsen.
Häll över ostsåsen, gärna i bona också.
Strö över lite extra ost på .
Gratinera i 200 grader varm ugn tills gratängen fått färg.
Kram//Erica