Spagettigratäng

 
Fest på rest, då är denna rätt perfekt.
Spagetti är svårt att koka exakt vad man äter upp, ofta blir det för mycke.
Då är denna rätt helt perfekt, och väldigt god.
Köttfärssås / köttfärsröra har jag typ alltid i frysen. 
Så då är denna middagsrätt snabbt gjord.
 
Gör en ostsås 
Ostsås:
50 g smör
2-3 msk mjöl
3-4 dl gräddmjölk
salt/peppar
2 dl riven ost, jag hade Västerbottenost 
Smält smöret till såsen i en kastrull. Ta från plattan och vispa i mjölet. Ha i mjölk, o grädde Tillbaks på plattan och rör hela tiden tills och låt den småputtra. Smaka av med salt och svartpeppar.Rör ner osten, ( spara lite till topping)rör till den smält.
 
Då monterar vi gratängen.
Bred ut köttfärssåsen/röran i botten av en ugnsform.
Gör spagettibon ( typ 6 st) och ställ på färsen.
Häll över ostsåsen, gärna i bona också.
Strö över lite extra ost på .
Gratinera i 200 grader varm ugn tills gratängen fått färg.

Kram//Erica 

Kommentera här: