Kantarellrisotto m parmesansalami i ugnen
Ibland är det skönt laga mat som sköter sig själv.
Risotto är ju en rätt som är välkänd som krävande, att man ska rörö, röra, fylla på med buljong och röra ännu mera.
Min risotto tog 10 min att förbereda och så 30 min i ugnen.
Och sambon sa den var god, jag har ju tappat smak och lukt, så jag kör på smakminne.
Jag väntar på mitt svar på covidtest.
Kantarellerisotto m Parmesansalami i Ugnen
4 port
2 bananscharlottenlökar
1 dl förvällda kantareller
2 klyftor vitlök
smör
1/2 dl grädde
2 kycklingbuljongtärningar
4 dl risottoris
8 dl kokande vatten
1 dl vitt vin
grön sparris
parmesansalami
salt & svartpeppar
1 dl finriven parmesan
Ugn 200 grader
Finhacka scarlottenlöken och vitlöken.
Fräs löken , kantarellerna och hackad sparris.
I med riset och rör runt.
Ner med buljongtärningar, vin och kokande vatten.
Rör ner grädden, hackad salami och salta och peppra.
Rör om, lägg på locket och ställ in i ugnen.
Efter 30 min är risotton klar.
Rör om och blanda ner finriven parmesan.
Smaka av och servera.
Kram//Erica