Picklat äpple
Jag älskar picklat, så nu har jag testat äpple.
Tror att denna variant skulle passa väldigt bra till en skinkstek, el till en skiva julskinka med en god senap.
Lägg en 'note to yourself' till nästa jul!
Här är vi insnöade och i karantän.
Sambon är testad covid positiv, jag negativ.
Men måste göra om testet på måndag enl smittskyddet.
Så här äter vi från mat vi har i kyl,frys och skafferi.
Och jag säger, vi behöver Inte svälta.
Gjorde en varm macka av överblivna korvbröd, gjorde dom i våffeljärnet.
Vindelrökt skinka och västerbottenost.
Serverade picklade äpplet till.
Picklade Äpplen
4 syrliga äpplen, Jag hade Ingrid Marie
2 dl ättika
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
3 dl vatten
1 stjärnanis
1 kanelstång
6 nejlikor
Skiva äpplena så tunt du kan, jag använde mandolin, 2 tjocklek
Lägg dom i en ren glasburk, ( som har ett tätslutande lock)
Koka upp, vatten, ättiksprit och sockret.
Lägg i kryddorna och häll lagen i burken över äppelskivorna.
Sätt på locket och låt svalna.
Förvara i kyl.
Kram//Erica