Veckosallad
Veckosallad är något som ofta finns i våran kyl.
Det är fint ta tillvara på rotsaker och grönsaker som börjar bli lite less ligga i kylen.
Vitkål, orätten, purjolök och paprika är det jag tycker blir godast, så då blir det så!
VECKOSALLAD
Ca 10 portioner
1 kg vitkål
3 grovt rivna morötter
halv purjolök eller en rödlök
1-2paprika
Dressing:
1dl vitvinsvinäger
0.75 dl ättiksprit
0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda el oregano
Ca 1 msk örtsalt eller salt
Gör såhär:
Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.
Serverades till en god lasagne i lördags
Kram//Erica