Veckosallad

Veckosallad är något som ofta finns i våran kyl.
Det är fint ta tillvara på rotsaker och grönsaker som börjar bli lite less ligga i kylen.
Vitkål,  orätten, purjolök och paprika är det jag tycker blir godast, så då blir det så!
 

VECKOSALLAD

Ca 10 portioner
1 kg vitkål

3 grovt rivna morötter

halv purjolök eller en rödlök

1-2paprika

Dressing:
1dl vitvinsvinäger

0.75 dl ättiksprit

0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)

0,5 dl rapsolja

0,5 dl olivolja

1 msk salladskrydda el oregano

Ca 1 msk örtsalt eller salt 

Gör såhär:
Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.

Serverades till en god lasagne i lördags
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: