Kyckling i persikosås / Kyckling/persikogratäng


Jag har ännu lite konstig smak efter coronan.
Ibland känner jag inget, ibland har jag både smak och lukt.
Så det där att smaka av och krydda är lite svajande.
I fredags bjöd jag iaf på denna 'planka'.
Kyckling i persikosås och gratinerat mos med Västerbottenos.
Snyggt blev det iaf, tycker då jag!

Kyckling i persikosås
2 port
 
1 stor kycklingfilé 
grillkrydda
smör att steka i
1 liten burk persika , 415 g ( både persikorna och lagen används)
1 dl creme fraiche
1-2 msk kycklingfond
västerbottenost
 
Dela kycklingfilén i mindre bitar och stek i smör, krydda med grillkryddan.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Persikosåsen: ta undan 2 persikor som sen skivas och dekorerar anrättningen.
Mixa de övriga persikorna med ca 1 dl av spadet persikorna legat i.
Häll persikomixen i en kastrull, i med creme fraiche och kycklingfond.
Koka upp såsen ( smaka av och krydda på om du tycker)
Häll såsen över kycklingen, strö över riven vbost och lägg skivad persiko på.
Gratinera i 200 grader varm ugn, osten ska ha fått fin färg.
Servera med ris, pressad potatis el gratinerat mos.
 
Kram//Erica

Potatisrosorna är bara mos som jag blandat ner 1 äggula i och lite riven vbost.

Kommentera här: