Ketchupmarinerad kyckling.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/fe5f7743-7e12-4740-afcc-d03d5f41e707_609a87bdddf2b32174f9a33f.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/88ad6e1c-268d-4993-853e-8c0ba6200aa1_609a87d9e087c320a10a990c.jpg)
Ja ni hörde rätt!!
Låter kanske inte så gott, men jag lovar, jättegott är det!
Grillas el i ugn
Ketchupmarinerad Kyckling
Marinad
1,5 dl ketchup
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan (torkad)
0,5 tsk rosmarin
Saften från 0,5 citron
1 msk soja
Svartpeppar
1,5 tsk salt
Grillkrydda
. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden väl (förutom grillkryddan) och pensla sedan kycklingen. Låt gärna kycklingen marineras över natten eller några timmar i kylen. Om du inte har tid så kan de stå 1 timme i rumstemperatur.
Värm ugnen till 225°, gärna med grillfunktionen på. Låt bli ordentligt varmt. Precis innan kycklingen ska in i ugnen strör du grillkryddan på skinnsidan, som ska ligga uppåt på plåten. Grillkryddan ger den en krispig yta och en fin färg. In i mitten av ugnen på hög värme. Efter 15 min sänker du värmen till 175°. Nu är kycklingen krispig och alla safter är kvar i kycklingen. Den ska nu få tillagas långsamt. Efter ytterligare 20-30 min är kycklingen klar.
När jag serverade klubborna och ris hade jag gjort en vanlig enkel currysås.
Till potatisklyftorna blev det en kall vitlökssås.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/960f72d9-a542-4929-aded-2299001a0832_609a88b59606ee4b3118a3c5.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/2a57488d-cf38-4997-86f2-340b9e77b9db_609a88cd2a6b224a2b2295bf.jpg)