Rulltårta m blåbärssylt, Vispad vit chokladpannacotta och Dekorationslöv

Jag har ju blivit mormor till en liten gogosse, August.
Så i helgen var det dax att få se guldgossen live.
Mormor, dvs jag, hade ju lovat fixa födelsefika.
Bl.a hade jag bakat en vanlig rulltårta med blåbärssylt. Den toppades med vispad vit chokladpannacotta och så hade jag gjort blåa dekorationslöv.

 
Rulltårta
 
3 ägg
1 1/2 dl socker 
2 dl mjöl
 1 tsk bakpulver
 
 Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta ner mjöl och bakpulver.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
Grädda i 250 grader i 5 min.
Sockra på den färdiga kakan och vänd den på ett bakplåtspapper på bakbordet.
Ta bort bakplåtspappret den har bakats på.
Bred ut sylt och rulla ihop den på en gång.


Vit chokladpanncotta
1 gelatinblad
200 g (2 dl) grädde
100 g vit choklad, hackad

1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 10 minuter.
2. Hetta upp grädden i en kastrull. Ta av från plattan när den precis börjar koka. Tillsätt gelatinbladet och rör om så det smälter.
3. Lägg den vita chokladen i en bunke och häll över den varma grädden. Rör om tills allt smält ordentligt. Plasta bunken och låt kallna minst några timmar i kylskåp, helst över natten.
4. Vispa pannacottan med elvispen, spritsa på rulltårteskivorna.
5. Dekorera.
 
Dekorationslöv
Du behöver en dekorationsmatta m lövmönster.

 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: