Hemavans Äppelkaka// Äppelkaka

Huva vilket höstväder, regn och blåst.
Skönt få vara inne och gotta sig i värmen från ugnen, sen få äta denna goda äppelkaka.

Hemavans Äppelkaka
 
pajdeg: 2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g rumsvarmt smör
 
fyllning: 4-5 grovrivna äpplen
3 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche 
1 dl hackade nötter, jag hade mandel , pistage och hasselnötter ( tål du inte nötter kan du ta pumpakärnor el utesluta det helt)
1 tsk kanel
 
Blanda alla torra ingredienserna till pajdegen.
Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i pajformen och låt den vila i kylen i 30 min.
Skal och riv äpplena grovt.
Bred ut äppelrivet över pajdegen, och strö kanelen över äppelrivet.
Förgrädda i ugn i 10 min i 175 grader.
Vispa ihop äggen med sockret och vaniljsockret. 
Rör ner creme fraichen, och häll blandningen över äpplena.
Strö över de hackade nötterna.
Grädda ytterligare ca 40 min.

 
Kram//Erica

Kommentera här: