Korvstrogganoffgratäng
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/6b8fbf7b-fdb2-4f45-ada9-4f7e7631967f_62fb468d2a6b227ac183bee1.jpg)
Ja då är ju vardagen tillbaka, skolorna börjar och semestrarna slut.
Då ska man in i gängorna igen och man kanske vill ha enkel middag under veckorna.
Denna rätt är toppen om du har ris över från någon annan dag.
Går även förbereda dagen innan, ( allt utom att ha i ugnen) gratinera nästa dag.
Blir det någonting över så blir det bra lunchlådor.
Korvstrogganoffgratäng
4 portioner färdigt ris
ca 1/2 korvring, strimlad
1 gul lök, hackad
smör att steka i
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl krossade tomater
2-3 msk chilisås
1 msk senap
skivade tomater
salt peppar
1 1/2 dl riven ost
225 g varm ugn
Stek lök och den strimlade korven.
Jag gillar när korven fått stekyta och färg.
Lägg det färdiga riset i botten på en paj eller annan ugnsform.
Fördela den stekta korven och löken över riset.
Lägg de skivade tomaterna på korven.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, krossade tomater, chilisås, senap , salt och peppar och bred ut över korven.
Toppa med riven ost.
Grädda gratängen i 225 grader varm ugn tills gratängen har fått fin färg , 15-20 min.
Servera en sallad till.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/217e5957-bee6-49ce-ae2d-199b2d497cd8_62fb48c0ddf2b335e517e9d9.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/9cdb7468-c277-44b6-9d9c-bc7e7640bb8e_62fb48deddf2b336221e9f3a.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/fadfcd5d-e034-409f-9c41-b90fa1bda2dc_62fb48f6e087c306708008a0.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/2fca89a4-f7d5-4e1e-a2d7-7c86c5c65346_62fb4912ddf2b336221e9f42.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/5a8a5d68-222f-4505-95b1-6dddc84a6583_62fb49392a6b22486e0dce6a.jpg)