Korvstrogganoffgratäng

 
Ja då är ju vardagen tillbaka, skolorna börjar och semestrarna slut.
Då ska man in i gängorna igen och man kanske vill ha enkel middag under veckorna.
Denna rätt är toppen om du har ris över från någon annan dag.
Går även förbereda dagen innan, ( allt utom att ha i ugnen) gratinera nästa dag.
Blir det någonting över så blir det bra lunchlådor.

Korvstrogganoffgratäng
 
4 portioner färdigt ris
 
 ca 1/2 korvring, strimlad
1 gul lök, hackad
smör att steka i
2  1/2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl krossade tomater
2-3 msk chilisås
1 msk senap 
skivade tomater
salt peppar
1 1/2 dl riven ost
 
225 g varm ugn
 
Stek lök och den strimlade korven.
Jag gillar när korven fått stekyta och färg.
 
Lägg det färdiga riset i botten på en paj eller annan ugnsform.
Fördela den stekta korven och löken över riset.
Lägg de skivade tomaterna på korven.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, krossade tomater, chilisås, senap , salt och peppar och bred ut över korven.
Toppa med riven ost.
 
Grädda gratängen i 225 grader varm ugn tills gratängen har fått fin färg , 15-20 min.
Servera en sallad till.
 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: