Mariannetryffel//Godiskalender Lucka 10
MARIANNETRYFFEL
30 st krossade Mariannekarameller
250 g mörk choklad
1 dl grädde
200 g choklad att doppa tryfflarna i ( vit står det i receptet)
Värm grädden och smält karamellkrosset.
Rör ner den hackade mörka chokladen.
Rör tills det är en slät smet.
Häll upp i en skål och ställ i kylen att stelna.
Rulla kulor och ställ in i frysen en stund.
Smält chokladen och doppa kulorna.
Ät och njut.
(Ska du göra Rudolfar så rulla bollar, doppa pinnen i lite smält choklad o tryck ner i bollen.
In i kyle 30 min.
Doppa bollarna i choklad, låt stelna.
Sätt fast ögon (köpt ätbara ögon på panduro) och en röd godis till nos.
När chokladen stelnat helt & inte klibbar slås dom in i cellofan)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/11d71b7a-fbc8-4dd0-80a4-267666db374e_63a3f2a72a6b221f0eab2897.jpg)
Mariannetryffel, Rudolf på pinne!
Inslagna i cellofanplast och i färdiga cellofanpåsar.
Hornen är bruna piprensare.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/a9b18540-0385-49d4-8c39-a4d0d6145327_63a3f30fe087c3224a67b534.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/c9587df3-4ee8-4125-b4c9-bb38a5211954_63a3f3102a6b2270d229069c.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/d129e9e7-8ceb-4230-b9f6-8d0d5ea5e16f_63a3f3109606ee27e687a976.jpg)