Saffranspannkaka

Oj vad jag gillar denna Saffranspannkak.
 
Påminner ju lite om ostkaka i konsistens.
När inte julfirandet riktigt blev som tänkt, jag blev förkyld.
Så blev det en massa risgrynsgröt kvar.
Så igår blev det att göra denna goding.
I ock med vi bara är två i hushållet så gjorde jag 1/3 recept.
Och gräddade i en silikonform.
 

Saffranspannkaka
 
1 dl  sötmandel
2  pkt saffran (à 1/2 g)
3 msk  socker
1/2 tsk  vaniljsocker
1 1/2 dl  vispgrädde
1 l  risgrynsgröt
3  ägg
smör eller margarin (till formen)
ev någon droppe bittermandel 
 
Sätt ugnen på 175°
Hacka mandeln grovt. Om du vill kan du skålla o skala mandeln, men jag gillar att använda oskalad.
 
Rör ut saffran, socker ev bittermandeloljan o vaniljsockret i grädden och häll den sedan i gröten. 
Vispa upp äggen och tillsätt dem samt det mesta av den hackade mandeln. Spara lite mandel till insamling.
Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, eller använd portionsformar. 
Häll smeten i formen/formarna. Strö på resten av mandeln.
Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter för den stora formen och ca 45 minuter för portionsformarna.
Serveras ljummen el kall, med grädde , hallon eller hjortronsylt.
 
 
 
 
Kram//Erica 

Kommentarer:

1 Helema:

skriven

Wow ser så gott ut, ska pröva, tack för receptet.

Kommentera här: