Kycklingdumplings
Jag gillar verkligen denna grönsakssoppa, ramen, med kycklingdumpling.
Det är ju lite meck att göra dumplingsarna, men jag köper ju gyozaarken.
Denna gång fick min grabb som var på besök, en lektion i dumplingsvikning!
Vi vek typ 100 st dumplingsa, fryser ner dom på en plåt, styckfryser dom 'råa' och sen i en zippåse.
Då är det bara att Tina och tillaga när man blir sugen.
Kycklingdumplings
wonton el gyozaark
fyllning: 350 g kycklingfärs
1 riven vitlöksklyfta 1 tsk finhackad chili
1 msk fisksås
3 st salladslök, den gröna delen
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Lägg en klick fyllning på wonton el gyozaarkets mitt, stryk lite vatten på kanten av arket och dryck ihop dumplingsen.
Lägg dom på en gladpacksklädd bricka.
Ramen, soppan, som jag serverade gjordes så här.
Jag började med buljongen.
2 liter vatten
3 ekologiska hönsbuljongtärningar
3 msk japansk soja
1 msk misopasta
1 msk fisksås
1 bit färsk ingefära (i tumstorlek)
saft av ½ lime
3 ekologiska hönsbuljongtärningar
3 msk japansk soja
1 msk misopasta
1 msk fisksås
1 bit färsk ingefära (i tumstorlek)
saft av ½ lime
2 finstrimlade morötter
finstrimlad vitkål
finstrimlad röd paprika
ca 10 cm finstrimlad purjolök
karljohanssvamp
Koka upp buljongen med alla grönsaker och koka tills de är al dente.
Plocka upp grönsakerna och lägg i en skål.
Koka upp buljongen, lägg i dumplingsarna, när de flytit upp, låt sjuda i ca 3 min.
Ta upp med en hålslev, lägg dom på en tallrik.
Dela varje pak choi i 6 bitar ( hade 2 st)
Böngroddar
Sockerärter
Nu ska alla grönsaker i buljongen.
Lägg några dumplingsar i skålen, på med grönsaker och buljong.
Ät och njut.