Portugisisk Purjolökspaj
Riktigt god.
Kommer definitivt göra denna fler gånger.
Portugisisk Purjolökspaj
Pajdeg:125 g rumsvarmt smör
1/2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning: 2 stora purjolökar
25 g smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm nymalt svartpeppar
1 krm muskotnöt
2 dl riven ost
1 ägg
Gör en pajdeg och klä en pajform.
Låt stå i kylen minst 15 min.
Ansa och skölj purjolökarna och skär i tunna skivor som sedan fräses mjuka i smöret. Använd en stor kastrull.
Strö mjölet över purjon, rör om och späd med mjölk och grädden.
Låt stuvningen koka 3-5 min.
Salta och krydda stuvningen.
Ta kastrullen från spisen och rör ner ägg och osten.
Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10-15 min.
Häll i fyllningen och grädda 15-20 min, pajen ska 'stanna' och få fin färg.
Servera direkt.
Kram//Erica