Mårbackakaka
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/96acc45e-cad6-40df-b6db-9b32c9e65c03_6318d24eddf2b33db654a22b.jpg)
Har bara bakat skrädmjölsdrömmar tidigare.
Dessa blev väldigt goda, smakade som en sockerkakskubb.
Jag bakade mina i små portionsformar i silikon från Lidel, receptet var för en rund sockerkaksform.
Mårbackakaka
12-13 småa formar el 1 stor sockerkaksform
3 ägg
2 1/2 dl socker
200 g smält avsvalnat smör
1 1/2 dl vatten
5 dl skrädmjöl
2 tsk bakpulver
1-2 tsk bittermandelolja el 4 malda bittermandlar
Ugn: 175 g
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg & socker pösigt.
Blanda skrädmjöl och bakpulver och vispa ner i äggsmeten, håll ner vattnet och smöret.
Vispa ner bittermandeloljan/el de malda bittermandlarna, vispa till en slät smet.
Pensla12-13 små silikonformar med lite smält smör, el pensla en stor sockerkaksform med smör och bröa med ströbröd.
Fördela smeten i formarna/ formen (använde knäcktratten för att slippa kladd på de små formarna.)
Grädda de småa i ca 17-20 min, en stor form i ca 50 min.
Låt kallna.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/6918d0d6-9ee7-4516-b9c2-9af15a936179_6318d889e087c37bfaeaa661.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/4626e405-e199-4450-8107-0e69d6629c24_6318d8a2ddf2b33d7d55a5ae.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/90f34603-5d10-4471-87ad-3bede0643fe1_6318d8c02a6b229e81927e0e.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/e01554d5-e989-44eb-8a9f-c3703c9fe71c_6318d8e02a6b229f0ca01536.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/2d737dfb-cfca-46d6-8999-f311f2744c94_6318d904ddf2b360366583d6.jpg)