Plommonmarmelad med vanilj & kanel
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/d6dbdd8f-6754-415f-afcb-31d7fd1129c4_6320b15e2a6b2282b841759a.jpg)
500 g plommon
3 dl syltsocker
1 snittad vaniljstång el 2 1/2 tsk vaniljpulver
1 kanelstång el 1 tsk kanel
Tvätta, kärna ur och dela plommonen i mindre bitar.
Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och låt puttra i ca 10 min.
Rör om i grytan lite då och då.
Kontrollera marmeladen om den blivit tjock, annars kokar du en liten stund till.
Ta upp vanilj-och kanelstången.
Häll upp varm marmelad på väl rengjorda burkar.
På med locket och låt kallna upp och ner.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/4bdb58fd-d665-46dc-a597-af10a7bc282b_6320b3c5e087c376432daac5.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/8e2ff30a-5147-4781-a730-4f343ebd2643_6320b3e92a6b2282a84c5087.jpg)
Kram//Erica