Mazarinkakor
Mördeg:
2,25 dl Vetemjöl
0,75 dl Strösocker
1 tsk Bakpulver
100 g Kallt smör i bitar
Mazarinmassan:
250 g mandelmassa
125 g Rumsvarmt smör
2 Stora Ägg
OBS! Viktigt att ingredienserna är rumsvarma
1. Riv mandelmassan i en bunke, tillsätt en smörkub och vispa ihop på lägsta hastighet, upprepa tills allt smör är ordentligt blandat med mandelmassan. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop ordentligt mellan varje på lägsta hastighet.
Montering
1. Lägg upp 15 stora bullformar på en plåt, tag ut degen ur kylen och skär i ca 3 mm tjocka skivor, lägg en skiva i botten på bullformarna.
Jag ställde mina bullformar i en muffinsplåt
2. Spritsa eller klicka mazarimassa i bullformarna. Den överblivna degen smular du ner i en skål ihop med hackad mandel, toppa det över kakorna
3. Värm upp ugnen till 175 grader
4. Grädda mitt i ugnen i 14-15 minuter
5. Blanda glasyr med 1 dl florsocker och 1 msk vatten, ringla på kakorna
Går bra att frysa
Kram//Erica