Apelsin/Mandelmassdroppar
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/4138f0eb-9999-4fe2-a3a9-7f0ecf625e06_63d04836ddf2b3403d3e7379.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/23f9c094-78bd-4688-a927-0ba57a813aca_63d04872ddf2b35b19a07239.png)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/c8748390-71bd-40ac-bc11-bdf16eacca6e_63d048862a6b226ec70a569d.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/c4fc4793-39fc-4752-9d72-1627fc1d64e7_63d048a0ddf2b3736977c359.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/7ccb3ea8-4d5b-46e2-b613-b080320cccf8_63d0461ee087c32ee32faed1.jpg)
målat formen med brun chokladfärg
Skal gjutna med apelsinchoklad
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/81d49e48-4441-4cf3-86f1-cd273ec79b7f_63d049fae087c37de08c6b3e.jpg)
Fyllning: rör ihop fint rivet skall av 1 noga diskad apelsin och
saft från 1/2 apelsin ( hade blodapelsin denna gång)
och 1 msk cointreau.
Låt dra i ca 1 timme.
Riv 70 g mandelmassa fint och rör ihop med apelsinsaft, skal och cointreau.
Koka upp 1/2 dl grädde
1 msk glukos
Häll det över 100 g fint hackad Lindhs apelsinchoklad.
Rör tills all choklad smält, rör ner mandelmassan.
Rör slät.
Spritsa i skalen när massan är 28-29 grader.
Locka med mörk chokla.
Kram//Erica