Bröd till smörgåstårta
Bröd till smörgåstårta
- 25 g jäst
- 3 dl vatten
- 0,5 dl rapsolja, naturell
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 7-7,5 dl vetemjöl
- Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till 37 grader.
- Lös upp jästen med vattnet och tillsätt rapsolja, honung och salt.
- Arbeta degen med en köksassistent och arbeta ner mjölet lite i taget. Arbeta degen i minst 10 minuter på medelhastighet.
- Plasta bunken och låt jäsa i 45 minuter.
- Smöra eller lägg bakplåtspapper/formar i önskad form du vill grädda ditt bröd i, springform passar 22-24 centimeter i diameter. Använd gärna en muffinsform om du gör bakelser.
- Lägg upp degen på lätt mjölat bakbord och forma degen efter önskad form. Arbeta degen så lite som möjligt.
- Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
- Sätt ungen på 200 grader varmluft.
- Bakelser i muffinsform: Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
- Ett stort bröd: Grädda näst längst ner i ugnen i cirka 25 minuter. Brödet ska ha 96 grader i innertemperatur.
- Ta ut brödet och låt det svalna helt på galleriet. Går utmärkt att frysa brödet.
- Skriva brödet horisontellt i önskat antal lager.
-
Glömde fota färdigt bröd och färdig smörgåstårta!!!!
Kram//Erica