Bröd till smörgåstårta

Bröd till smörgåstårta 
 
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja, naturell
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 7-7,5 dl vetemjöl
    1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till 37 grader.
    2. Lös upp jästen med vattnet och tillsätt rapsolja, honung och salt.
    3. Arbeta degen med en köksassistent och arbeta ner mjölet lite i taget. Arbeta degen i minst 10 minuter på medelhastighet.
    4. Plasta bunken och låt jäsa i 45 minuter.
    5. Smöra eller lägg bakplåtspapper/formar i önskad form du vill grädda ditt bröd i, springform passar 22-24 centimeter i diameter. Använd gärna en muffinsform om du gör bakelser.
    6. Lägg upp degen på lätt mjölat bakbord och forma degen efter önskad form. Arbeta degen så lite som möjligt.
    7. Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
    8. Sätt ungen på 200 grader varmluft.
    9. Bakelser i muffinsform: Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
    10. Ett stort bröd: Grädda näst längst ner i ugnen i cirka 25 minuter. Brödet ska ha 96 grader i innertemperatur.
    11. Ta ut brödet och låt det svalna helt på galleriet. Går utmärkt att frysa brödet.
    12. Skriva brödet horisontellt i önskat antal lager.
    13. Glömde fota färdigt bröd och färdig smörgåstårta!!!!
Kram//Erica

Kommentera här: