Jordgubb/Limepralin med digestivesmulor.
Digestivesmulor: krossa 4-5 kex till fina smulor
blanda med 20 g rumsvarmt smör.
Grädda smulet i 175 grader till de fått fin färg. Typ 6- 12 min.
Jordgubbsmarmelad: 225 g jordgubbar
225 g syltsocker
Koka ca 10 min, sila .
Häll den släta marmeladen i en spritspåse.
När den svalnat till 29-30 grader fyller du 1/3 av pralinskalet.
Låt marmeladen stelna.
På med digestivesmulor.
Limetryffel: 0,75 dl limesaft + lite limeskal
0,25 dl grädde
1 msk glukos
200 g vit choklad
1 msk vaniljvodka
Koka upp limesaft/skal, grädde och glukos.
Slå limegrädden över den vita chokladen och rör till en slät tryffel, tillsätt vodkan och rör.
Fyll en spritspås, och när tryffeln svalnat till 29-30 grader fyller du pralinen.
Lämna 1-2 mm upp till kanten på pralinen så det går att locka.
Pralinform som jag använt denna gång: 1673 chocolate world
Men nästa gång ska jag ha en djupare form så allt ryms.
Skalet är vitchoklad, målat med chokladfärg.