Passionsfruktcurd, fyllning till min första pralin
Som ni har förstått har jag hamnat i träsket, Pralinträsket.
Mina första försök var inte mycke att hurra för.
Använde min form som ser ut en snögubbe, testadeäven måla med chokladfärg.
Använde min form som ser ut en snögubbe, testadeäven måla med chokladfärg.
Morden i Snögubbeland döpte jag dom. Var för försiktig så ingen choklad ville komma ur formen.
Andra försöket var inte bättre.
Tredje blev det iaf en liten grop som gick att få i lite fyllning.
Så till den vita chokladen gjorde jag en god Passionsfruktcurd.
Mina första gjutna praliner, Morden i Snögubbeland
Mitt andra försök.
Passionsfruktcurd ( halv sats hade räckt till denna form)
Kram//Erica
1 gelatinblad
4 passionsfrukter (tog 2 frukter och 3-4 frysta kuber)
1 citron, saft och zest
70 g rör el vanligt socker
1 ägg
50 g smör
( Tina passionfruktkuberna)
Lägg till gelatinblad i kallt vatten.
Passera passionsfrukterna genom en finmaskig sil, ner i en kastrull.
Pressa ner citronsaften och zest , tillsätt sockret och ägget i kastrullen.
Ha på medelvärme och vispa hela tiden tills det börjar tjockna. Tar ca 10 min.
Ta kastrullen från maten och vispa ner smöret.
Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i curden.
Häll massan i en skål och låt kallna.
Rör ev om så allt blir jämt blandat och häll ner i en spritspåse, enklare fylla pralinskalen.
Tjocka pralinskal men blev väldigt goda!
Det är bara träna.
Det är bara träna.
Kram//Erica