Passionsfruktcurd, fyllning till min första pralin

 Som ni har förstått har jag hamnat i träsket, Pralinträsket.
Mina första försök var inte mycke att hurra för. 
Använde min form som ser ut en snögubbe, testadeäven måla med chokladfärg.
Morden i Snögubbeland döpte jag dom. Var för försiktig så ingen choklad ville komma ur formen.
Andra försöket var inte bättre.
Tredje blev det iaf en liten grop som gick att få i lite fyllning.
Så till den vita chokladen gjorde jag en god Passionsfruktcurd.
 Mina första gjutna praliner, Morden i Snögubbeland
Mitt andra försök.
 
 
 


 
Passionsfruktcurd ( halv sats hade räckt till denna form)
 
1 gelatinblad
4 passionsfrukter (tog 2 frukter och 3-4 frysta kuber)
1 citron, saft och zest 
70 g rör el vanligt socker
1 ägg
50 g smör
 
( Tina passionfruktkuberna)
Lägg till gelatinblad i kallt vatten.
Passera passionsfrukterna genom en finmaskig sil, ner i en kastrull.
Pressa ner citronsaften och zest , tillsätt sockret och ägget i kastrullen.
Ha på medelvärme och vispa hela tiden tills det börjar tjockna. Tar ca 10 min.
Ta kastrullen från maten och vispa ner smöret.
Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i curden.
Häll massan i en skål och låt kallna.
Rör ev om så allt blir jämt blandat och häll ner i en spritspåse, enklare fylla pralinskalen.
Tjocka pralinskal men blev väldigt goda! 
Det är bara träna.
 
 

Kram//Erica

Kommentera här: