Pralin med Passionsfruktcurd
Älskar denna fyllning.
Och nu fick jag till tunnare vita chokladskal.
Mums.
Passionsfruktcurd ( halv sats hade räckt till denna form)
1 gelatinblad
4 passionsfrukter (tog 2 frukter och 3-4 frysta kuber)
1 citron, saft och zest
70 g rör el vanligt socker
1 ägg
50 g smör
( Tina passionfruktkuberna)
Lägg till gelatinblad i kallt vatten.
Passera passionsfrukterna genom en finmaskig sil, ner i en kastrull.
Pressa ner citronsaften och zest , tillsätt sockret och ägget i kastrullen.
Ha på medelvärme och vispa hela tiden tills det börjar tjockna. Tar ca 10 min.
Ta kastrullen från maten och vispa ner smöret.
Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i curden.
Häll massan i en skål och låt kallna.
Rör ev om så allt blir jämt blandat och häll ner i en spritspåse,
Kram//Erica