











Kram//Erica
Hemgjord Bostongurka
800 g gurka
1 röd paprika
1 gul lök
1 liten purjolök
1 msk senapsfrö
Lag:
3 dl strösocker
1 msk salt
2 dl ättikssprit 12%
2 dl vatten 2 msk dill
Gör så här:
1. Skölj och riv gurkan, skölj och finhacka paprika, lök och purjolök. Lägg i en bunke tillsammans med senapsfrö.
2. Koka upp 1 liter vatten och häll över grönsakerna. Låt stå 30 minuter, häll sedan av vattnet.
3. Koka upp socker, salt, ättika, vatten och dill. Tillsätt gurkblandningen och låt sjuda 10 minuter. Blandningen ska bli tjock och simmig, är det mycket vätska kan du hälla av den.
4. Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara i kylskåp. Håller riktigt länge i kylskåp, minst 6 månader/oöppnad burk.