Smörkakor //Skidspårskakor

Visst låter det roligt med Skidspårskakor.
Namnet kommer från min fina vän Irene i Kalix.
När hon var barn tyckte hon att gaffelkakornas mönster såg ut som skidspår!
Helt logiskt för ett barn som växt upp i norr med mycke snö och skidåkning.

 
Skidspårskakor//Smörkakor
60-70 kakor
115 g rumsvarmt smör 
3/4 dl florsocker 
2 dl potatismjöl 
1,25 dl vetemjöl 
Ugn: 165 grader 
Vispa smör och florsocker.
Ner med mjöl och potatismjöl, blanda till en smidig deg.
Dela degen i 60 -70 bitar och rulla till bollar som läggs på en bakplåtspapper klädd plåt.
Tryck lätt med en gaffel , så det blir skidspår, på varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Låt kallna på plåten.
 
 
Fick bjuda min vän Maria på dessa kakor, och av henne fick jag så fina tändsticksakar som hon gjort decoupage på .
Att tända med en tändsticka väcker också barndomsminnen.
 
Molly fick följa, köttbullar fick hon fika.
 
Kram  på alla hjärtans dag //Erica
 

Kommentera här: