Smörkakor //Skidspårskakor
Visst låter det roligt med Skidspårskakor.
Namnet kommer från min fina vän Irene i Kalix.
När hon var barn tyckte hon att gaffelkakornas mönster såg ut som skidspår!
Helt logiskt för ett barn som växt upp i norr med mycke snö och skidåkning.


60-70 kakor
115 g rumsvarmt smör
3/4 dl florsocker
2 dl potatismjöl
1,25 dl vetemjöl
Ugn: 165 grader
Vispa smör och florsocker.
Ner med mjöl och potatismjöl, blanda till en smidig deg.
Dela degen i 60 -70 bitar och rulla till bollar som läggs på en bakplåtspapper klädd plåt.
Tryck lätt med en gaffel , så det blir skidspår, på varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Låt kallna på plåten.

Fick bjuda min vän Maria på dessa kakor, och av henne fick jag så fina tändsticksakar som hon gjort decoupage på .
Att tända med en tändsticka väcker också barndomsminnen.

Molly fick följa, köttbullar fick hon fika.

Kram på alla hjärtans dag //Erica