
När jag nu senast kom på att den fortfarande fanns i min ägo trodde jag den var stendöd.
Men med lite omsorg och matning började den bubbla rejält.
Så då testade jag ett recept jag hittat på nätet för en bra tag sedan.
Jag bakar på min elektriska häll.

Meteor, inköpt på Elgiganten.

20 små bröd ( går att grädda även i en torr stekpanna)
matning av surdegen:
50 g surdegsgrund
130 g vatten
70 g graham el rågmjöl
bakningen:
surdegen från ägget
400 g ljummen mjölk ( jag hade paltspad)
1 tak brödkryddor
1/2 dl sirap
15 g salt
550 g vetemjöl
200 g grahamsmjöl
50 g romsvarmt smör
Mata surdegen i minst 8 timmar innan bakning.
När den bubblar fint blandar du den med mjölk, kryddor, sirap och salt.
Vänd ner mjöl och blanda ihop till en deg.
Klicka i smöret och knåda in det i degen.
Låt jäsa i 1 timme.
Knåda degen igen och låt sedan degen jäsa i 3 timmar.
Dela degen i 20 bitar . Rulla till bollar.
Kavla ut bollarna i mjöl, först med slät el randkavel.
Avsluta med kruskavel.
Borsta av mjöl.
Grädda bröden på båda sidor.
Lägg bröden omgående under brödduk.
Trava bröden på varandra eftersom och täck.
Fukten som bevaras under duken gör bröden mjuka och fina.
Låt svalna innan du packar dom i påse och fryser in .




