Lövbit

Vissa ingredienser är riktigt toppen tycker jag.
Man kan variera väldigt mycket i matlagningen.
Som färs tex.
Göra egen lövbit är toppen att ha på lut i frysen.
 
Lövbit
4-6 port
 
500 g färs ( valfri)
1 ägg
2 msk mjöl
1 tsk bakpulver 
1 tsk lökpulver
1 msk aromat
 
Blanda alla ingredienser i en skål.
Lägg ut en remsa av plastfilm på en bricka el skärbräda.
Testade göra mellan bakplåtspapper och det gick också jättebra.
På med en boll av färsen och lägg plastfilm på.
Tryck ut färsen tunt mellan plastfilmen.
Gör så tills all färs är slut.
Lägg in färsen på det plana underlaget i frysen.
Frys färsen i minst 4 timmar.
Detta kan man ju förbereda och ha på lut i frysen, snabbt har man en god middag.
 
Stek lövbiffen i en het stekpanna eller i murrikkan i smör.
Servera med pommes, stekt potatis eller mos och ett gott kryddsmör.
 
 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: