Fröknäcke
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_5477080b9606ee3c95ecd346.jpg)
2 plåtar bröd
2 dl majsmjöl (mandel el potatismjöl)
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl olja
2 dl kokande vatten
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/6-3/image_547707e59606ee3c300f6b34.jpg)
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Koka upp vattnet och oljan och blanda ner det i skålen.
Rör ihop till en deg.
Dela degen i två delar
Lägg ena degen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Lågg ett bakplåtspapper på och tryck ut degen tunt,tunt.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_547707ede087c36ecdd1399c.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/6-3/image_547707f19606ee1afa6b99b5.jpg)
Ju tunnare desto bättre.
Ta bort det övre bakplåtspappret.
Jag skär rutor i degen, man behöver inte det för man kan bryta bitar av brödet om man vill.
Men jag vill ha ordning på mitt kaos!
Strö flingsalt över brödet.
Grädda i 150 grader i 30 min.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_547707fde087c3700e93c187.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/6-3/image_54770807e087c36ecdd139a7.jpg)
Kommentarer:
2
Anonym:
Min stora favorit, tack Erica.
skriven
Så gott med egetgjort knäcke :D