Falsk Filé av älgfärs
Ibland testar man något nytt och det blir en fullträff.
Har haft detta recept oprovat länge.
Så idag blev det att testa, rackarns va gott och enkelt .
Jag hade älgfärs.
FALSK FILÉ
4 port
5-600 g köttfärs
2 msk Aromat
Blanda Aromat med färsen.
Forma en rulle av färsen och linda in färsrullen i plastfolie.
Gör en hård rulle.
Frys färsrullen i 2 timmar.
Skär rullen i skivor och stek i smör.
Till file'en serverade jag en ädelostsås, picklad rödlök och kokt potatis.
ÄDELOSTSÅS
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 msk kalvfond
1 msk soja
1 pkt gräddädelost
Använd stekpannan du stekt 'filéen' i att göra såsen i.
Häll i vinet i stekpannan där stekfettet är kvar.
I med creme fraiche, grädde, kalvfond och sojan.
Koka upp under omrörning.
Sänk värmen och smula ner ädelosten och rör tills den smält.
Smaka av om det behövs salt o peppar.
PICKLAD RÖDLÖK
skala och skiva rödlök.
Koka en 1-2-3 lag
( 1 dl ättiksprit
2 dl socker
3 dl vatten)
Häll varm lag över den skivade röda löken.
Kram//Erica