Pizzasallad

God fortsättning på det nya året
Idag är ju den dag då flest pizzor äts.
Men den Godaste pizzasalladen gör man själv.
Jag har den nästan jämt i kylen, håller i två veckor iaf. 
Fast så länge finns den nog aldrig i vår kyl, vi hinner smaska upp den innan.
Jag gillar då det är lite sting i den, så jag tillsätter ca 2-3 msk ättiksprit i den också!
 
 
Pizzasallad

6 portioner
0,5 vitkål (mellanstor kål)
0,5 dl vit vinäger ( och 2-3 msk ättiksprit för mera sting)
2 msk torkad oregano
3 msk ananasspad (från konserverad ananans, kan bytas ut mot 1 msk socker)
2-3 msk rapsolja
1,5 tsk örtsalt/salt
0,5 tsk grovmald svartpeppar

Strimla kålen i tunna strimlor. Lägg över alla ingredienser i en bunke och blanda med händerna . Krama in vinägern ordentligt tills kålen mjuknar och släpper vätska. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor, vinäger eller olja. Ställ i kylen minst 1 timme innan servering. Rör runt salladen igen med salladsbestick precis innan servering.

Kram//Erica

Kommentera här: