Lax, yummi!
Hade en tidig tid på lassa idag. Seg som bara den i detta surväder!
Handla och hem och förbereda middan.
Lax med vitvinssås, och gratinerad potatismos med cheddarost! Och några goda tillbehör!
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/image_51bb848b9606ee796df1d4f1.jpg)
Först några söta coctailtomater, mini mozzarella och basilikablad som växer bakom knuten!
Se så söta dom blev!
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/image_51bb8552e087c302ab965a05.jpg)
Vitvinssås
- Hacka 2 charlottenlökar fint
- Fräs i lite smör
- Häll i 2,5 dl vatten
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl vitt vin
- 1 fiskbuljongtärning
- salt
- vitpeppar
- cayennpeppar
- några stänk citronsaft
- Koka upp och låt sjuda 10-15 min
- Mixa såsen slät
- Görs med fördel i förväg och värms vid servering
-
Laxen har jag skurit i portionsbitar, tagit bort skinnet.Lagt i smord ugnsform, saltat och pepprat med citronpeppar.Stekt i ugn ca 15 min i 175gr.Moset görs av några kokta skalade potatisar.Jag vill ha ett mos utan klumpar så jag pressar potatisarna först genom en potatispress.Lägger i smör, kryddar med salt och vitpeppar. Lite grädde, ett ägg och riven cheddarost.Moset ska vara ganska fast. Jag kör den slät med elvispen.Sen ska moset i en spritspåse, spritsa rosor som sen ska in i ugnen tills rosorna fått fin färg under grillelementet.Dagens tillbehör är barnsligt goda; baconlindad sparris och den picklade rödlöken! Och inte att förglömma tomat/mozzarella pinnarna!Mitt tips är att ni gör en laddning picklad rödlök nästa gång ni ska ha buffe el nu till helgens grillat! Ni kommer inte att ångra er, jag lovar!!kram //Erica